Isnin, 29 Mei 2017

Pengalaman Kim Swee jadi sandaran skuad B-22Isnin, 29 Mei 2017 @ 8:43 PM
Oleh Syafiq Aznan syafiq.aznan@bh.com.my

KIM Swee ketika ditemui media pada sesi latihan di Wisma FAM petang tadi. - Foto Owee Ah Chun

KELANA JAYA: Perubahan barisan kejurulatihan skuad bawah 22 tahun (B22) negara tidak akan menjejaskan persiapan pasukan itu menjelang Kelayakan Kejuaraan Bawah 23 tahun (B23) Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) 2018 dan temasya Sukan SEA 2017 di Kuala Lumpur.

     Situasi itu diakui kapten pasukan yang juga pertahanan B22, Adib Zainuddin bahawa mereka kini bersedia untuk mengharungi apa saja perubahan dari segi corak permainan dan taktikal yang cuba diterapkan pengendali baharu pasukan itu iaitu Datuk Ong Kim Swee.

 "Setiap jurulatih pasti ada perancangan yang berbeza dan Kim Swee juga ada pendekatannya yang tersendiri dalam mengendalikan pasukan ini. "Bagi saya, sebagai seorang pemain, kita perlu sentiasa bersedia dengan apa juga bentuk perubahan dalam pasukan dan kami yakin kami dapat menyesuaikan diri dengan corak permainan serta taktikal jurulatih baharu.

 "Kim Swee adalah jurulatih yang berkaliber dan memiliki pengalaman yang luas dalam bola sepak, jadi sudah pasti dia mampu membimbing pasukan ini ke tahap yang lebih baik," katanya ketika ditemui pada sesi latihan di Wisma Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) petang tadi.

 Hari pertama latihan pusat skuad B22 negara semalam menyaksikan 25 pemain melaporkan diri dengan hanya seorang pemain iaitu Safawi Rasid masih berdepan tugasan bersama pasukan Johor Darul Ta'zim (JDT) bagi aksi Piala AFC dan dijangka melapor diri selepas pulang dari Manila

SUMBERSelanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/287674

Tiada ulasan:

Catat Ulasan